Texas Hold’em

Texas hold’em on ehkä kaikista yleisimmin pelattu pokerimuoto. Pelikädet muodostuvat pelaajan kahdesta taskukortista ja pöydälle asetetuista yhteiskorteista. Taskukortteja kutsutaan ”pimeiksi”.

card game

Pelipöydän muodostavat 2-10 pelaajaa. Pelissä voi pokerille tyypillisesti, tässä tyypissä erityisen korostuneesti, voittaa tai menettää valtavia summia rahaa.

Jakajan vasemman puoleinen pelaaja asettaa sokkopanoksen. Tämä on pelin aloitus. Hänestä seuraava pelaaja asettaa seuraavan ison sokkopanoksen. Iso sokkopanos on määrältään minimipanostuksen suuruinen, pieni sokkopanos on puolet tästä.

Vaihtoehtona näille on alkupanos, jolloin jokaisen kierrokselle osallistuvan lompsasta annetaan panos. Harvemmin tätä kuitenkaan käytetään Texas hold’emissä.

Seuraavaksi pelaajat saavat käsikorttinsa kuvapuoli alaspäin. Nämä pidetään omana tietona taskukortteina, ja muut kortit pysyvät näkymissä. Näin pelaajat voivat arvuutella mitä kortteja muilla on ja mikä olisi järkevä siirto seuraavaksi. Näiden taskukorttien katsomisen jälkeen avataan ensimmäinen panostuskierros. Sen aloittaa isosta sokkopanospelaajan vasemmalla puolella pelaava. Tällä pelaajalla on vaihtoehtoja kolme:

  • asettaa vaadittu panos
  • korottaa tai
  • foldata eli luopua pelistä

Tämän valinnan tekee jokainen pelaaja. Ison sokkopanoksen laittanut voi korottaa tai olla korottamatta (tätä kutsutaan sököttämiseksi). Pienen sokkopanoksen laittajan on maksettava mahdolliset korotukset sekä ison sokkopanoksen erotus. Kierrokset jatkuvat pienillä lisäyksillä, kuten avokorteilla. Viimeisen panostuskierroksen jälkeen näytetään kortit, mutta sekään ei ole pakollista mikäli pelaajan kortit ovat huonommat kuin paras esiin tullut käsi.

Texas hold’emin on katsottu olevan onnenpeli enemmän kuin taitopeli, vaikkakin bluffaamisen taito voi korvata korttionnen puuttumisen.