Oman pelitietokoneen rakentaminen on aika yksinkertaista. Parhaan mahdollisen pelaamiseen sopivan itselle räätälöidyn tietokoneen saa rakentamalla sen. Netti pursuaa yksinkertaisia opastuksia ja laiteyhdistelmiä, joilla aloittelijankin on helppo edetä. Lisäksi konetta rakentaessa on helppo puhdistaa kotelo perusteellisesti.

pc

Aloittelijan on hyvä kartoittaa, mitä hän tahtoo koneeltaan ja mikä on hänen rakennusbudjettinsa. Yleensä se liikkuu 300-1200 euron välillä, jos on puhe pelaamisen tarkoitetuista koneista. Osiin pitää perehtyä huolella, ja komponenteissa onkin helppo mennä mönkään. Pelaajalle tärkeimpiä ovat prosessori ja näytönohjain. SSD-levy on myös monen pelaajan mielestä käyttöjärjestelmää avittava lisä, jonka hyödyn huomaa nopeudessa.

Moni haluaa hiljaisen ja helposti laajennettavan kotelon, johon voi lisäillä uudempaa tekniikkaa tarpeen vaatiessa. Antectin P182-malli on esimerkiksi erittäin suosittu.

Emolevyn vaihtaminen on työläin osa tietokoneen rakentamista, mutta se myös kannattaa. Tehokas emolevy tekee pelikokemuksesta moninkertaisesti fantastisempaa. Kaikki lisäkortit ja asemat täytyy irrottaa ja koko käyttöjärjestelmäkin on hyvä asentaa sen jälkeen uudestaan.

Virtalähteet on perinteisesti sijoitettu yläosaan, mutta Antec on tässäkin mielessä hyvä kotelo-vaihtoehto, sillä se on varustettu tunnelilla, joka vähentää lämmöntuottoa siellä missä emolevy, prosessori ja näytönohjain sijaitsevat.

Nämä kolme ovat olennaisimmat tekijät hyvässä pelikoneessa. Ruuvimeisseli mukaan ja konetta rakentamaan!